Presenttips för 60-årsdagen

Att fylla 60 år är också att gå in en ny fas i livet. Man har inte så många år kvar av arbetslivet och behöver kanske nya sysselsättningar. Hälsa, familj och vänner blir allt viktigare. Prylar är förmodligen av ytterst liten vikt.

Utvalda presenttips

Under våra utvalda presenttips har vi valt ut presenter från nätet som vi beskriver lite närmare, motiverar lite bättre och helt enkelt försöker ge dig de bästa, roligaste och mest spännande presenttipsen i denna kategori.

Den självrörande muggen

Den-sjalvrorande-muggen

Beskrivning: Om du vill ge något litet och roligt kan denna självrörande mugg vara kul. Man kan ge den med en humoristisk anspelning på att 60-åringen är för gammal för att själv röra sitt eget kaffe.

Varför är presenten bra? Den kanske ger upphov till några skratt och man kan aldrig skratta för mycket.

Var kan man hitta den? CoolStuff.se

Presenten finns även i vår vanliga presenttipsdatabas som: Den självrörande muggen

0 kommentarer | Ny kommentar | Rapportera som felaktig

Biografi till barnbarnen

Memoarer-till-barnbarnen

Beskrivning: Låt 60-åringen skriva sin biografi och historien om sitt liv och er släkt på nätet för att sedan skriva ut boken.

Varför är presenten bra? För att det blir en present till 60-åringen som blir en present tillbaka till familjen. Han eller hon kommer bli smickrad av att ni är intresserade av hans eller hennes livserfarenheter.

Var kan man hitta den? TillMinaBarnbarn.se

Presenten finns även i vår vanliga presenttipsdatabas som: Memoarer till barnbarnen

0 kommentarer | Ny kommentar | Rapportera som felaktig

Vinprovning eller liknande

Vinprovning-for-tva

Beskrivning: Det blir alltmer populärt att ge bort smakupplevelser som födelsedagspresent. Matlagningskurser är en relativt vanlig gåva. Det finns ett flertal platser där man för en kväll kan förlora sig i ektoner, boqueter och fina årgångar. Det finns både vinprovningar och lite lyxigare champagneprovningar, allt efter egen smak och tycke.

Varför är presenten bra? För att det är kul att lära sig om något som man (eventuellt) njuter av lite nu och då. Dessutom är det alltid trevligt att dricka vin i gott (läs: ditt) sällskap.

Var kan man hitta den? CoolStuff.se (vinprovning) samt Upplevelsepresent.se (champagneprovning, ölprovning mm).

Presenten finns även i vår vanliga presenttipsdatabas som: Vinprovning för två

0 kommentarer | Ny kommentar | Rapportera som felaktig

Prova på-present

Snabbtips_bowling

Beskrivning: Om inte 60-åringen är aktiv inom ett dussintal olika kvälls och helgaktiviter kan en bra present vara att ge en introduktion till någon ny hobby som denne aldrig hade provat innan.

Bjud 60-åringen på en bowlingmatch varannan torsdag i ett par veckor. Ta med honom eller henne på en golftur. Gå ut och plocka svamp. Lär honom eller henne hur man använder datorer och internet (om denne är dålig med sånt) så att de kan hålla bättre kontakt med e-barnbarnen. Det viktiga är att det är något nytt och att ni gör det tillsammans.

Varför är presenten bra? Gemenskap är av högsta vikt. Att få en intressant och kul hobby är en mycket fin gåva som garanteras kommer uppskattas. Med en stundande pensionering så behöver man annat att sysselsätta sig med.

Var kan man hitta den? Titta i lokaltidningen vad man kan göra där du bor. Sök på internet. Prata med andra 60-åringar och fråga vad de gör på fritiden.

0 kommentarer | Ny kommentar | Rapportera som felaktig

 
 
 
 
 

 • 2-blombukett

  Hemskickad blombukett

  En bukett blommor är ofta uppskattat. Antingen med blombud eller om du köper en runt kvarteret. (225 kr)
  Go
   
 • Massage

  Massage

  Köp ett presentkort på massage på ett bad eller spa nära orten personen bor. Otroligt uppskattat och enkelt att fixa. Priserna varierar men är ofta runt 500 kr. (500 kr)
  Go
   
 • 42-espresso

  Espressomaskin

  Stilren och behändig espressomaskin. Perfekt för att göra espresso, cappucino, cafe au lait och till och med varm choklad till barnen? (399 kr)
  Go
   
 • Bidrag-till-brollopsresan

  Presentkort på resa

  Har du ingen aning om vad du ska ge till bröllopsparet så kan du vara säker på att ett bidrag till bröllopsresan alltid uppskattas. Ett presentkort är ett lätt och trevligt sätt att ge ett bidrag. (200 kr)
  Go
   
 • Vinkaraff-och-annat-vackert-glas

  Vinkaraff (och annat vackert glas)

  Detta tips gäller en glaskaraff men glasvaror från RoyalDesign. Produkter från Orrefors och Kosta Boda är ofta uppskattade och klassiska presenter för bröllop. (249 kr)
  Go
   
 • Luftballongflygning

  Luftballongflygning

  En trevlig present, framförallt om någon fyller jämnt, är en tur med luftballong. Det är oerhört spännande men samtidigt en lugn och behaglig upplevelse. (1795 kr)
  Go
   
 • Presenten-ingenting

  Presenten ingenting

  Till personen som har allt! En skämtartikel som är 'ingenting'. (59 kr)
  Go
   
 • Flintex

  Flintex

  En skämtartikel: Ett 'magiskt' schampo som gör att ditt huvud krymper men inte huvudet. På detta sätt syns inte flinten! (19 kr)
  Go
   
 • Fotokonst

  Fotokonst

  Det här är riktigt coolt. Skicka in ett foto till den här sidan och få en tavla gjord med dig. Du kan välja mellan pop-art, cartoon, klassiskt med mera. Dyrt, men väl värt för en unik present. Klicka på Candy Art. (1500 kr)
  Go
   
 • Fotobok-med-riktig-bindning

  Fotobok

  En present som kan passa för många olika typer av evenmenag. Gör en fotobok med tex bilder från studenttiden, ifrån hur ett bröllopspar träffades, ifrån barndomen (när någon fyller jämnt) osv och ge på själva festen. Otroligt uppskattat! (79 kr)
  Go
   
 • Spadag

  Spadag

  En härlig spadag passar till väldigt många olika tillfällen. Till studenten som har hängt över studieböckerna i fyra år, till mamma som jobbat hårt eller pappa som har stel rygg. En oerhört uppskattad present. (545 kr)
  Go
   
 • Matlagningskurs

  Matlagningskurs

  Det blir allt populärare att ge bort kurser av olika slag och matlagningskurs är en av de mest populära. Lär av en riktig kock och använd kunskapen varje dag. Denna kurs är minst lika bra som present åt den som är jättebra på att laga mot som den som bränner vid sina snabbmakaroner. (2395 kr)
  Go
   
 • Lara-sig-att-gora-korv

  Lära sig att göra korv

  Matlagningskurser i all ära, men att kunna göra sin egen korv. Det...är en speciell kunskap! (995 kr)
  Go
   
 • Apelsinpress

  Apelsinpress

  Färsk fruktsaft på direkten. Nyttigt och sanslöst gott med denna smarta maskin. (1490 kr)
  Go
   
 • Whiskyglas

  Whiskyglas

  En perfekt present till alla som förstår att njuta ett glas fin whisky! För den riktiga finsmakaren som uppskattar livets goda. (329 kr)
  Go
   
 • Lisa-karrstrom-hund

  Porträtt av tex ditt husdjur

  Lisa Kärrström gör porträtt i grafit och/eller kolpennor av dina nära och kära utifrån fotografier. Speciellt populärt är att göra porträtt av sina husdjur, vilket blir en fin present. (450 kr)
  Go
   
 • 333-canvas

  Canvastavla från foto

  Gör en förstoring av ditt favoritfoto och tryck upp den i canvas med popart-stil. Det kommer att bli en personlig och mycket snygg inredningsdetalj. (249 kr)
  Go
   
 • Helikoptersightseeing-for-tva

  Helikoptersightseeing för två

  En present som man upplever tillsammans är ofta roligast. Minnen returneras sällan dagen efter. Den här flygturen (för 2) över Stockholm är ett sådant underbart minne. (1295 kr)
  Go
   
 • Helikopterflygning

  Helikopterflygning

  Upplev den totala frihetskänslan! Luta dig tillbaka och njut av resan eller om du hellre vill; tag kontrollen. Testa att flyga helikopter! (3495 kr)
  Go
   
 • 87-sodastream

  Sodastreamer

  Gör ditt eget brus (som de säger i Norge). Praktiskt och miljövänligt! (499 kr)
  Go
   
 • Luck-halsband-energy-muse

  Luck halsband (energy muse)

  Energy Muse är smycken med en mening. Smyckena är aktiva och speciellt designade för att framhäva och balansera bärarens egen energi, med hjälp av de helande egenskaperna från stenar och kristaller. (449 kr)
  Go
   
 • Blomsterkurs

  Blomsterkurs

  Gillar han eller hon väldigt mycket att påta med blommor och skulle vilja lära sig mer? Då är detta rätt present! En kurs där han eller hon får lära sig att komponera vackra buketter mm. (695 kr)
  Go
   
 • Harley-davidson-born-to-be-wild

  Harley Davidson: Born to be wild

  Harley Davidson både kult och livsattityd, nära sammankopplat med känslan av frihet och äventyr. Denna fantastiska musikbok Born To Be Wild är en hyllning till Harley Davidson och livsstilen som förknippas med dessa motorcyklar.

  Boken ser ut att vara slutsåld men kan komma tillbaka. Annars kan du leta på andrahandsmarknaden (tex Blocket). (264 kr)

  Go
   
 • 234-champagneprovning

  Champagneprovning för två

  Om du vill lyxa till det lite en speciell dag för din käraste eller till paret du känner så är detta mycket uppskattat. (495 kr)
  Go
   
 • 517-bronsavgjutning

  Avgjutning i brons

  En väldigt speciell gåva. Gör en avgjutning i brons av barnets händer, bröllopsparets händer eller liknande. Motsvarande finns även i kristallglas etc. Priset är ett cirkapris. (2500 kr)
  Go
   
 • Gor-en-egen-bok

  Gör en egen bok

  Gör din egen inbundna bok, antingen med den Stora Svenska Generationsromanen eller en fotobok till mormor. (59 kr)
  Go
   
 • Unika-kakfat-fran-atervunnet-porslin

  Unika kakfat från återvunnet porslin

  För den som verkligen vill ge något annorlunda finns dessa unika och härliga kakfat som är gjorde från återvunnet porslin. Varje kakfat är unikt och tillverkat av en svensk designer. (580 kr)
  Go
   
 • Ett-riktigt-forklade

  Ett riktigt förkläde

  Många män vill inte ta på sig ett förkläde även om de kanske borde. Med det här förklädet av riktigt renskinn så kan grillmästaren känna sig macho igen. Passar perfekt för den som har Per Morberg som husgud. (4499 kr)
  Go
   
 • En-kurs

  En kurs

  Ju äldre man blir desto mindre bryr man sig (oftast) om prylar och desto mer om personlig utveckling och att lära sig saker. Bjud personen på en kurs inom ett favoritämne (franska? matlagning?). Se tex Folkuniversitetet. (1000 kr)
  Go
   
 • Whiskyglas-med-rundad-botten

  Whiskyglas med rundad botten

  Denna typ av whiskyglas är inte bara lite roligare men gör också att whiskyn ligger snyggt i glaset. En fin present till whiskyälskaren. (199 kr)
  Go
   
 • Crock-pot

  Crock-pot

  Skippa snabbmaten och låt den långsamma maten göra ett välkommet och hälsosamt inträde i köket. Med välkända Crock Pot kan man långkoka på ett enkelt och smidigt sätt. (795 kr)
  Go
   
 • Takvandring

  Takvandring

  Att vandra på takåsarna i Stockholm är en spännande och ett lite annorlunda sätt att se Stockholm som uppskattas av många. Takvandringen är guidad och självklart helt säker. (690 kr)
  Go
   
 • Fiskpedikyr

  Fiskpedikyr

  Den här upplevelsen är inte bara mjukgörande för fötterna och allmänt uppfräschande utan också riktigt, riktigt roligt. Det är en alldeles speciell känsla att stoppa ner fötterna och få hundratals fiskar som nibblar bort död hud från fötterna, framförallt om man är kittlig. (495 kr)
  Go
   
 • Billiga-upplevelser

  Billiga upplevelser

  I denna kategori kan du hitta en massa roliga upplevelser som inte behöver kosta speciellt mycket pengar. Roligt om du vill ge en upplevelse men inte spendera en tusenlapp. (200 kr)
  Go
   
 • Ljudbok-gladje-och-livsenergi

  Ljudbok: Glädje och livsenergi

  En ljudbok är en grovt underskattad present – kräver minimal ansträngning från mottagaren som ändå får sig en resa i litteraturens värld. Just denna bok handlar om att lära sig meditera och få mer balans i tillvaron. (113 kr)
  Go
   
 • Kunglig-rakning

  Kunglig rakning

  Denna behandling blir en utmärkt present till mannen som bryr sig om sitt yttre, men kanske inte spenderar timmar framför spegeln varje dag. Låt honom bli omhändertagen av ett proffs inom genren – hårtvätt och skalpmassage ingår! Han får med denna upplevelse en helt ny syn på en vardagssyssla. (695 kr)
  Go
   
 • Fantastisk-choklad

  Fantastisk choklad

  Ge bort en gåva som garanterat skänker glädje, och under lång tid dessutom. Denna vackra box innehåller hela 325 gram smakexplosioner i chokladform. (369 kr)
  Go
   
 • Whiskyprovning-for-tva

  Whiskyprovning för två

  Upptäck whiskyns mångskiftande smaker, dofter och utseenden tillsammans med någon speciell. En upplevelsepresent som både är lärorikt och underhållande! (845 kr)
  Go
   
 • Spadag-for-tva

  Spadag för två

  Ge bort en dag av njutning och avkoppling med denna upplevelsepresent. En lunch för två, badrockar och tillgång till en spaanläggning med bad och bastu ingår i köpet. (995 kr)
  Go
   
 • Teaterweekend-for-tva

  Teaterweekend för två

  Med denna upplevelsepresent får två personer uppleva det bästa Stockholms kulturliv har att erbjuda under en fantastisk weekend. Hotell mitt i city, två middagar, brunch och biljetter till en kritikerrosad teater ingår i presenten. (4695 kr)
  Go
   
 • Angtag-och-middag-pa-osterlen-for-tva

  Ångtåg och middag på Österlen för två

  En upplevelsepresent som består av en resa genom natursköna Österlen på ett anrikt ångtåg. En lyxig trerättersmiddag, inklusive dryck, som serveras på tåget ingår också i presenten! (1390 kr)
  Go
   
 • Musikkonverterare

  Musikkonverterare

  Med denna lilla apparat kan musiken på gamla LP-skivor och kassettband konverteras till MP3-filer, så att de kan spelas upp på datorn, mobilen eller surfplattan. (710 kr)
  Go
   
 • Ipad

  iPad

  Ända sedan "paddan" lanserades har tusentals svenskar gått och suktat efter en. För vissa är en iPad en förvuxen smartphone, för andra är iPad det bästa sedan skivat bröd. Att det är en imponerade maskin går inte att förneka. Passar den som vill ha en arbetsstation (spelkonsol) i behändigt format men även småbarn älskar iPad! (4590 kr)
  Go
   
 • Underjordisk-upplevelse

  Underjordisk upplevelse

  Guidad tur och övernattning i Sala silvergruva. Är man riktigt modig väljer man att övernatta i gruvsviten, under jord. Upplevelsen finns givetvis bara i Sala. Passar den som inte är mörkrädd. (1195 kr)
  Go
   
 • Vin-och-ostprovning-for-tva

  Vin- och ostprovning för två

  Två timmars vin- och ostprovning - kan det vara något? Upplevelsen är en kulinarisk resa under vilken man vägleds av en diplomerad vin- och ostkännare. Passar livsnjutaren. (780 kr)
  Go
   
 • Egen-kock

  Egen kock

  En egen kock för en kväll - kan det vara något? Med den här upplevelsen bunkrar en mästerkock upp med saker i köket och tillagar en utsökt trerättersmiddag. (3375 kr)
  Go
   
 • Klassisk-massage

  Klassisk massage

  Lugna kropp och sinne med en klassisk svensk massage under 60 väldigt behagliga minuter. (550 kr)
  Go
   
 • Lyxbehandling-pa-spa

  Lyxbehandling på spa

  Hälften upplevelse, hälften avkoppling, 100 procent njutning. En lyxbehandling på spa är något som alla kvinnor borde få uppleva, åtminstone en gång om året. (1995 kr)
  Go
   
 • Golfresa-till-edinburgh

  Golfresa till Edinburgh

  Res till golfens hemland och bo på ett lyxigt hotell i viktoriansk stil. En present som alla golffantaster kan uppskatta! (3945 kr)
  Go
   
 • Slakttrad-i-form-av-antavla

  Släktträd i form av antavla

  Ett släktträd i form av en antavla, som visar en persons förfäder ett antal generationer bakåt i tiden. Förutom den grafiska presentationen ingår även ett samlingsdokument med personakter för alla förfäder. (375 kr)
  Go
   
 • Luftballong-for-tva

  Luftballong för två

  En ballongflygning är en total och naturnära upplevelse med hänförande stillhet och utsikt, kryddat med lite lagarbete, spänning och äventyr. En upplevelse som gärna bör delas och ges bort till två samtidigt! (2495 kr)
  Go
   
 • Mordgata

  Middag med mordgåta

  Varför inte göra middagspresenten till paret lite mer intressant genom att mörda någon!? Nej, inte riktigt så men i denna upplevelse får man lösa en spännande mordgåta tillsammans som en del av middagen. (699 kr)
  Go
   
 • Kuslig-spokvandring

  Kuslig spökvandring

  Med denna kusliga (och billiga) spökvandring får man se Stockholms Gamla Stan ur en annorlunda och betydligt läskigare synvinkel. (150 kr)
  Go
   
 • 588-anverk

  Släktträd (anverk)

  Många svenskar är väldigt intresserade av sitt ursprung och vill gärna veta mer om sina rötter och dess historia. Ett Anverk är ett släktträd som man får professionell hjälp med att ta fram och är oftast mycket uppskattat framförallt att ge till släkt och familj. Priset varierar på hur djupt man vill gå i släktforskningen. (1540 kr)
  Go
   
 • Svartklubben

  Middag i mörker

  Middag i mörker är en upplevelse som både innehåller en utsökt middag och livemusik. Upplev hur det känns att ha synnedsättning. Låt dina sinnen lägga fokus på smak och hörsel. Det är en otroligt häftig sinnesupplevelse som får dig att upptäcka nya intryck. Du kommer sättas på prov när du försöker gissa vad du äter. Är det en vindruva eller är det en oliv? (790 kr)
  Go
   
 • Caricacure_201

  Porträtt från foto

  Här kan man omvandla ett foto till en fin och personlig present i form av ett handmålat porträtt. Man kan få allt från sin hund avmålad till karikatyrer som är riktigt välgjorda och som gör sig perfekt för 50-årsfiraren eller kollegan som ska avtackas. Priserna är enligt offert men minst 500 kr. (500 kr)
  Go
   

 

Någotsånär relaterade produkter (bubblare)

Här är ett slumpmässigt, och automatiskt matchat, urval av produkter från några av våra samarbetsbutiker.