Presenttips till 50-årsdagen

En sak är säker. 50-åringen "har allt" och "du behöver egentligen inte köpa något". Det må vara sant men minnen, gemenskap och trevligheter kan man aldrig få för mycket av och är därför bra presenter att ge när någon ska fylla jämnt.

Ofta har man vid 50 års ålder uppnått en ganska stabil nivå i sitt liv. Man har rensat ut de oviktiga sakerna i livet för att satsa på det som verkligen betyder något. Familj, vänner och...ja, golf :) Det är inte ovanligt att en nyfikenhet för att lära sig nytt kommer över 50-åringen.

Utvalda presenttips

Under våra utvalda presenttips har vi valt ut presenter från nätet som vi beskriver lite närmare, motiverar lite bättre och helt enkelt försöker ge dig de bästa, roligaste och mest spännande presenttipsen i denna kategori.

...om du verkligen tycker att personen har allt

Presenten-ingenting

Beskrivning: En skämtpryl som är absolut ingenting. Har 50-åringen flera gånger påtalat att han har allt och att denne inte behöver något ger den här presenten åtminstone lite skratt.

Varför är presenten bra? Den kanske ger upphov till några skratt och man kan aldrig skratta för mycket.

Var kan man hitta den? Buttericks

Presenten finns även i vår vanliga presenttipsdatabas som: Presenten ingenting

0 kommentarer | Ny kommentar | Rapportera som felaktig

Ballongtur eller flygtur

Extended_gift_75

Beskrivning: Är 50-åringen inte alltför rädd för höjder är ballongflygning en klassisk och omtyckt 50-årspresent. Man svävar ovanför stad eller landsbygd i stilla mak och njuter av en enastående utsikt en ljummen sommarkväll.

Vill du låta 50-åringen se utsikten på ett lite annorlunda sätt är en tur med ett enmotorigt plan en ganska annorlunda upplevelse. Ännu roligare för personen med svunna pilotdrömmar.

Varför är presenten bra? Liksom andra presenter på Presenttips.com så förespråkar vi minnen som presenter när man fyller jämnt. En ballongtur är också en kittlande trevlig upplevelse!

Var kan man hitta den? Goldenmoments (ballongtur) och CoolStuff (helikoptertur)

0 kommentarer | Ny kommentar | Rapportera som felaktig

En kurs (hemma eller utomlands)

Snabbtips_sprakkurs-venedig

Beskrivning: Man lär så länge man lever. Det kan vara en matlagningskurs, en italienskakurs 2 veckor i Venedig, en tenniskurs, en yogakurs eller kanske lära sig att göra korv!

Varför är presenten bra? För att att ge bort en kurs är en trevlig present som räcker flera veckor framöver.

Var kan man hitta den?

0 kommentarer | Ny kommentar | Rapportera som felaktig

 
 
 
 
 

 • Ett-riktigt-forklade

  Ett riktigt förkläde

  Många män vill inte ta på sig ett förkläde även om de kanske borde. Med det här förklädet av riktigt renskinn så kan grillmästaren känna sig macho igen. Passar perfekt för den som har Per Morberg som husgud. (4499 kr)
  Go
   
 • En-kurs

  En kurs

  Ju äldre man blir desto mindre bryr man sig (oftast) om prylar och desto mer om personlig utveckling och att lära sig saker. Bjud personen på en kurs inom ett favoritämne (franska? matlagning?). Se tex Folkuniversitetet. (1000 kr)
  Go
   
 • 2-blombukett

  Hemskickad blombukett

  En bukett blommor är ofta uppskattat. Antingen med blombud eller om du köper en runt kvarteret. (225 kr)
  Go
   
 • 33-chokladfontan

  Chokladfontän

  Smaka på ordet: Chokladfontän. Mmmmm.... Till och med Willy Wonka skulle bli avundsjuk. Den värmer din choklad och låter den rinna över sakerna du vill chokladkapsla. Den är tyst, effektiv och mycket lätt att tvätta. (349 kr)
  Go
   
 • Massage

  Massage

  Köp ett presentkort på massage på ett bad eller spa nära orten personen bor. Otroligt uppskattat och enkelt att fixa. Priserna varierar men är ofta runt 500 kr. (500 kr)
  Go
   
 • Vinprovning-for-tva

  Vinprovning för två

  Ett tillfälla att lära sig prova viner på ett professionellt sätt. Lukta, granska, gurgla..vinprovning innebär också en hel värld av egen terminologi: bouquet, sötma, vinets ben, proviniens och så vidare. (840 kr)
  Go
   
 • 42-espresso

  Espressomaskin

  Stilren och behändig espressomaskin. Perfekt för att göra espresso, cappucino, cafe au lait och till och med varm choklad till barnen? (399 kr)
  Go
   
 • Bidrag-till-brollopsresan

  Presentkort på resa

  Har du ingen aning om vad du ska ge till bröllopsparet så kan du vara säker på att ett bidrag till bröllopsresan alltid uppskattas. Ett presentkort är ett lätt och trevligt sätt att ge ett bidrag. (200 kr)
  Go
   
 • Vinkaraff-och-annat-vackert-glas

  Vinkaraff (och annat vackert glas)

  Detta tips gäller en glaskaraff men glasvaror från RoyalDesign. Produkter från Orrefors och Kosta Boda är ofta uppskattade och klassiska presenter för bröllop. (249 kr)
  Go
   
 • Luftballongflygning

  Luftballongflygning

  En trevlig present, framförallt om någon fyller jämnt, är en tur med luftballong. Det är oerhört spännande men samtidigt en lugn och behaglig upplevelse. (1795 kr)
  Go
   
 • Flintex

  Flintex

  En skämtartikel: Ett 'magiskt' schampo som gör att ditt huvud krymper men inte huvudet. På detta sätt syns inte flinten! (19 kr)
  Go
   
 • Fotokonst

  Fotokonst

  Det här är riktigt coolt. Skicka in ett foto till den här sidan och få en tavla gjord med dig. Du kan välja mellan pop-art, cartoon, klassiskt med mera. Dyrt, men väl värt för en unik present. Klicka på Candy Art. (1500 kr)
  Go
   
 • Tidningen-allt-om-vin

  Tidningen allt om vin

  En tidning för vinfinsmakaren med tips och reportage om viner samt härliga recept på mat att laga. (315 kr)
  Go
   
 • Fotobok-med-riktig-bindning

  Fotobok

  En present som kan passa för många olika typer av evenmenag. Gör en fotobok med tex bilder från studenttiden, ifrån hur ett bröllopspar träffades, ifrån barndomen (när någon fyller jämnt) osv och ge på själva festen. Otroligt uppskattat! (79 kr)
  Go
   
 • Spadag

  Spadag

  En härlig spadag passar till väldigt många olika tillfällen. Till studenten som har hängt över studieböckerna i fyra år, till mamma som jobbat hårt eller pappa som har stel rygg. En oerhört uppskattad present. (545 kr)
  Go
   
 • Matlagningskurs

  Matlagningskurs

  Det blir allt populärare att ge bort kurser av olika slag och matlagningskurs är en av de mest populära. Lär av en riktig kock och använd kunskapen varje dag. Denna kurs är minst lika bra som present åt den som är jättebra på att laga mot som den som bränner vid sina snabbmakaroner. (2395 kr)
  Go
   
 • Lara-sig-att-gora-korv

  Lära sig att göra korv

  Matlagningskurser i all ära, men att kunna göra sin egen korv. Det...är en speciell kunskap! (995 kr)
  Go
   
 • Nagelbehandling

  Nagelbehandling

  För damen som bryr sig om sina naglar och sätter stor vikt vid att de är snygga kan man ge bort en nagelbehandling. (645 kr)
  Go
   
 • 128-sang

  Sjunga in egen CD

  Otroligt kul för den sångintresserade. Låt han eller henne få spela in sin egen CD. Inte bara för möhippan utan passar även bra när någon fyller jämnt. (1990 kr)
  Go
   
 • Lisa-karrstrom-hund

  Porträtt av tex ditt husdjur

  Lisa Kärrström gör porträtt i grafit och/eller kolpennor av dina nära och kära utifrån fotografier. Speciellt populärt är att göra porträtt av sina husdjur, vilket blir en fin present. (450 kr)
  Go
   
 • 333-canvas

  Canvastavla från foto

  Gör en förstoring av ditt favoritfoto och tryck upp den i canvas med popart-stil. Det kommer att bli en personlig och mycket snygg inredningsdetalj. (249 kr)
  Go
   
 • Helikoptersightseeing-for-tva

  Helikoptersightseeing för två

  En present som man upplever tillsammans är ofta roligast. Minnen returneras sällan dagen efter. Den här flygturen (för 2) över Stockholm är ett sådant underbart minne. (1295 kr)
  Go
   
 • Helikopterflygning

  Helikopterflygning

  Upplev den totala frihetskänslan! Luta dig tillbaka och njut av resan eller om du hellre vill; tag kontrollen. Testa att flyga helikopter! (3495 kr)
  Go
   
 • 87-sodastream

  Sodastreamer

  Gör ditt eget brus (som de säger i Norge). Praktiskt och miljövänligt! (499 kr)
  Go
   
 • Picnic-korg

  Picnic-korg

  Köp en korg och fyll den med diverse roliga och personliga saker du vet att din vän tycker om. Viner, ostar, delikatesser osv. (179 kr)
  Go
   
 • Blomsterkurs

  Blomsterkurs

  Gillar han eller hon väldigt mycket att påta med blommor och skulle vilja lära sig mer? Då är detta rätt present! En kurs där han eller hon får lära sig att komponera vackra buketter mm. (695 kr)
  Go
   
 • 234-champagneprovning

  Champagneprovning för två

  Om du vill lyxa till det lite en speciell dag för din käraste eller till paret du känner så är detta mycket uppskattat. (495 kr)
  Go
   
 • Set-for-manikyr-och-pedikyr

  Set för manikyr och pedikyr

  Här får du får du ett komplett set för manikyr och pedikyr. Med de olika tillbehören kan du enkelt slipa, polera och underhålla dina naglar. Du tar enkelt hand om avkortning och formning av naglar. (281 kr)
  Go
   
 • 517-bronsavgjutning

  Avgjutning i brons

  En väldigt speciell gåva. Gör en avgjutning i brons av barnets händer, bröllopsparets händer eller liknande. Motsvarande finns även i kristallglas etc. Priset är ett cirkapris. (2500 kr)
  Go
   
 • Gor-en-egen-bok

  Gör en egen bok

  Gör din egen inbundna bok, antingen med den Stora Svenska Generationsromanen eller en fotobok till mormor. (59 kr)
  Go
   
 • Mat-hem-till-dorren

  Mat hem till dörren

  Det har blivit vanligare och vanligare för familjer att skaffa mat levererat direkt hem och man slipper både planerande och matinköp. Perfekt present alltså till den stressade barnfamiljen.

  Om du inte vill köpa hela matkassen kan du också köpa ett presentkort. (499 kr)

  Go
   
 • En-riktig-kokskniv

  En riktig kökskniv

  För den som tar sin matlagning på allvar håller det inte att jobba med knivar från IKEA. Den här keramiska kökskniven kommer att uppskattas. Kom ihåg att ge något mjukt tillsammans med kniven (ge bort-skrock!). (249 kr)
  Go
   
 • Crock-pot

  Crock-pot

  Skippa snabbmaten och låt den långsamma maten göra ett välkommet och hälsosamt inträde i köket. Med välkända Crock Pot kan man långkoka på ett enkelt och smidigt sätt. (795 kr)
  Go
   
 • Takvandring

  Takvandring

  Att vandra på takåsarna i Stockholm är en spännande och ett lite annorlunda sätt att se Stockholm som uppskattas av många. Takvandringen är guidad och självklart helt säker. (690 kr)
  Go
   
 • Fiskpedikyr

  Fiskpedikyr

  Den här upplevelsen är inte bara mjukgörande för fötterna och allmänt uppfräschande utan också riktigt, riktigt roligt. Det är en alldeles speciell känsla att stoppa ner fötterna och få hundratals fiskar som nibblar bort död hud från fötterna, framförallt om man är kittlig. (495 kr)
  Go
   
 • Billiga-upplevelser

  Billiga upplevelser

  I denna kategori kan du hitta en massa roliga upplevelser som inte behöver kosta speciellt mycket pengar. Roligt om du vill ge en upplevelse men inte spendera en tusenlapp. (200 kr)
  Go
   
 • Kunglig-rakning

  Kunglig rakning

  Denna behandling blir en utmärkt present till mannen som bryr sig om sitt yttre, men kanske inte spenderar timmar framför spegeln varje dag. Låt honom bli omhändertagen av ett proffs inom genren – hårtvätt och skalpmassage ingår! Han får med denna upplevelse en helt ny syn på en vardagssyssla. (695 kr)
  Go
   
 • Pink-floyd-box

  Pink Floyd-box

  Till den hugade musikentusiasten! Denna box innehåller hela 14 remastrade studioalbum, ett häfte med texter till alla låtar med mera. Återupptäck Pink Floyd! (949 kr)
  Go
   
 • Whiskyprovning-for-tva

  Whiskyprovning för två

  Upptäck whiskyns mångskiftande smaker, dofter och utseenden tillsammans med någon speciell. En upplevelsepresent som både är lärorikt och underhållande! (845 kr)
  Go
   
 • Spadag-for-tva

  Spadag för två

  Ge bort en dag av njutning och avkoppling med denna upplevelsepresent. En lunch för två, badrockar och tillgång till en spaanläggning med bad och bastu ingår i köpet. (995 kr)
  Go
   
 • Teaterweekend-for-tva

  Teaterweekend för två

  Med denna upplevelsepresent får två personer uppleva det bästa Stockholms kulturliv har att erbjuda under en fantastisk weekend. Hotell mitt i city, två middagar, brunch och biljetter till en kritikerrosad teater ingår i presenten. (4695 kr)
  Go
   
 • Underjordisk-upplevelse

  Underjordisk upplevelse

  Guidad tur och övernattning i Sala silvergruva. Är man riktigt modig väljer man att övernatta i gruvsviten, under jord. Upplevelsen finns givetvis bara i Sala. Passar den som inte är mörkrädd. (1195 kr)
  Go
   
 • Fragespelet-the-art-of-science

  Frågespelet The Art of Science

  Det svåraste frågespelet som finns? The Art of Science är ett frågespel med 1500 mycket knepiga frågor inom naturvetenskap och teknik. Det påstås att till och med Stephen Hawking går bet på frågorna. Passar den som tycker att Trivial Pursuit är trivialt. (499 kr)
  Go
   
 • Vin-och-ostprovning-for-tva

  Vin- och ostprovning för två

  Två timmars vin- och ostprovning - kan det vara något? Upplevelsen är en kulinarisk resa under vilken man vägleds av en diplomerad vin- och ostkännare. Passar livsnjutaren. (780 kr)
  Go
   
 • Egen-kock

  Egen kock

  En egen kock för en kväll - kan det vara något? Med den här upplevelsen bunkrar en mästerkock upp med saker i köket och tillagar en utsökt trerättersmiddag. (3375 kr)
  Go
   
 • Watchitlive-sportresor

  Fotbollsresa eller hockeyresa

  För den sportintresserade är den ultimata upplevelsen att få se en stormatch live. En sportresa kan man kombinera lite hur man vill, med flyg, hotell och matchbiljetter. (999 kr)
  Go
   
 • Klassisk-massage

  Klassisk massage

  Lugna kropp och sinne med en klassisk svensk massage under 60 väldigt behagliga minuter. (550 kr)
  Go
   
 • Resa-till-antarktis

  Resa till Antarktis

  Ge bort en oförglömlig expedition till Antarktis som varar i 11 intrycksfulla dagar. På vägen får resenärerna bland annat se valar, pingviner och sälar. (29595 kr)
  Go
   
 • Rolex-klocka-med-gulddetaljer

  Rolex-klocka med gulddetaljer

  Den visar precis samma tid som alla andra klockor, men märket och kvalitén gör att priset blir långt utöver det vanliga. (108500 kr)
  Go
   
 • Lyxbehandling-pa-spa

  Lyxbehandling på spa

  Hälften upplevelse, hälften avkoppling, 100 procent njutning. En lyxbehandling på spa är något som alla kvinnor borde få uppleva, åtminstone en gång om året. (1995 kr)
  Go
   
 • Golfresa-till-edinburgh

  Golfresa till Edinburgh

  Res till golfens hemland och bo på ett lyxigt hotell i viktoriansk stil. En present som alla golffantaster kan uppskatta! (3945 kr)
  Go
   
 • Luftballong-for-tva

  Luftballong för två

  En ballongflygning är en total och naturnära upplevelse med hänförande stillhet och utsikt, kryddat med lite lagarbete, spänning och äventyr. En upplevelse som gärna bör delas och ges bort till två samtidigt! (2495 kr)
  Go
   
 • Slakttrad-i-form-av-antavla

  Släktträd i form av antavla

  Ett släktträd i form av en antavla, som visar en persons förfäder ett antal generationer bakåt i tiden. Förutom den grafiska presentationen ingår även ett samlingsdokument med personakter för alla förfäder. (375 kr)
  Go
   
 • 84bd716ba5

  En unik sångtext

  På denna webbsida får du hjälp med att skriva texter till musik du framför på bröllop och 60-årsdagar mm. Låt en sång till bröllopsparet på bröllopet bli din bröllopsgåva! (500 kr)
  Go
   
 • Mordgata

  Middag med mordgåta

  Varför inte göra middagspresenten till paret lite mer intressant genom att mörda någon!? Nej, inte riktigt så men i denna upplevelse får man lösa en spännande mordgåta tillsammans som en del av middagen. (699 kr)
  Go
   
 • 588-anverk

  Släktträd (anverk)

  Många svenskar är väldigt intresserade av sitt ursprung och vill gärna veta mer om sina rötter och dess historia. Ett Anverk är ett släktträd som man får professionell hjälp med att ta fram och är oftast mycket uppskattat framförallt att ge till släkt och familj. Priset varierar på hur djupt man vill gå i släktforskningen. (1540 kr)
  Go
   
 • Svartklubben

  Middag i mörker

  Middag i mörker är en upplevelse som både innehåller en utsökt middag och livemusik. Upplev hur det känns att ha synnedsättning. Låt dina sinnen lägga fokus på smak och hörsel. Det är en otroligt häftig sinnesupplevelse som får dig att upptäcka nya intryck. Du kommer sättas på prov när du försöker gissa vad du äter. Är det en vindruva eller är det en oliv? (790 kr)
  Go
   
 • Caricacure_201

  Porträtt från foto

  Här kan man omvandla ett foto till en fin och personlig present i form av ett handmålat porträtt. Man kan få allt från sin hund avmålad till karikatyrer som är riktigt välgjorda och som gör sig perfekt för 50-årsfiraren eller kollegan som ska avtackas. Priserna är enligt offert men minst 500 kr. (500 kr)
  Go